Dagens viktigaste mål

När man börjar jobba någon gång mellan halv fem och åtta varje dag så kan det vara lite ansträngande att få i sig frukost. Man är inte hungrig och att tugga i sig en torr macka känns inte speciellt lockande. Fil är för surt och yoghurt smakar för mycket kemikalier. Oftast har jag med våld hinkat i mig en protein smoothie i bilen på väg till jobbet, för att bara någon timme senare ta mina första fem koppar kaffe. Annars är det dock på semestrarna. På bilderna ser ni vad jag smällde i mig varje dag i två veckors tid. Pannkakor indränkta i smält smör och sirap. Självklart en sweet tea på det. Att jag ens fick mig ut genom dörren är ett mirakel. 

   
 

Moral Absolutism

"I can’t stand moral absolutism. You know, there’s always that guy who wants to point out that Martin Luther King cheated on his wife— as if he obviously couldn’t have been a great person if he did something like that. Or someone will bring out an inspirational quote, and get you to agree, and then inform you that Hitler said it. As if a good thought couldn’t come from Hitler. Moral absolutism keeps us from learning from the past. It’s easy to say: ‘Hitler was a demon. Nazis were all bad seeds.’ That’s simple. It’s much harder to say: ‘Is that humanity? Is that me?”

Baby lips

Började nästan gråta i morse när mitt sista baby lips tog slut. Köpte dessa skönheter på ett Sephora i NY och har använt dom flitigt. De underbaraste cerat/läppstift som har uppkommit. Förstår inte varför man inte kan börja sälja dem i Sverige...

Vårfräsch

 
Ja jag vet att det bara är början av januari och att det fortfarande räknas som vinterhalvåret. Det ligger snö på marken och termometern på balkongen visade - 13 grader i morse. Men det spelar ingen roll. Jag var fått vår - feber. Alla julsaker har åkt ned i frådet. Fram med ljusa färger, pasteller i massor och musiken doftar California och solsken. Naglarna har målats mintgröna och självklart så ska dom tung parfymerna och duschcremerna bytas ut. Så jag traskade iväg till The Body Shop och inhandlade min första vårdoft. Förra året var det mango och denna gånge fick det bli Pink Grapefruit. Den doften är så lätt och ligger perfekt tillsammans med min vårparfym, Sun Kiss (vet faktiskt inte vilket märke den kommer ifrån, köpte den i en drugstore i Memphis för typ 3 dollar )
Så nu kan jag ligga i soffan och maniskt titta på bilder av stränder och låtsas som att jag inte bor på Nordpolen....
 

Mästerverk


We all hustle

Lekte runt lite i photoshop med bilder från det kommande bio året. Det är nog ingen hemlighet att jag ÄLSKAR film. Bra film. För det finns väldigt mycket som jag inte håller till den kategorin. Som exempel romantiska komedier, och komedier över lag, det krävs något extra för att jag ska låta en såda film kallas för bra. Jag är inte en militant anti - romantik/skratt människ. Tvärtom, däremot så är jag en sådan människa som vill påverkas av det som jag ser. Jag vill att den rörliga bilden ska lämna ett spår, få publiken att prata med varandra när dom lämnar bio salongen. Stimulera den del av kroppen vi använder allt mindre. Sedan ska dey tilläggas att även jag lätt kan dras med att ev en skimrande yta. Det går inte räkna alla de gånger som jag slukat Baz luhrmann Romeo & Juliet och Moulin Rouge. För att inte tala om hans version av The Great Gatsby. Den var underbart överspalad som bara en Luhrmann film kan vara.

men tyvärr så saknar de flesta "storfilmerna" som skapas idag den fines som krävs. Manusen är tarvligt skrivna och man försöker alltid trycka in så många A - lister man bara kan för att kunna sätta deras namn på postern. Vilket är självklart, idag produceras det så mycket att man behöver ett namn som ska sälja biljetter.

Dock verkar det finnas några undantag under bio året 2014. Eller det är mina förhoppningar, än har jag inte sett filmerna så jag kan fortfarande bli besviken. Men en av filmerna jag sett väldigt mycket fram emot är American hustle, vilket kan verka väldigt märkligt då den vid första anblicken kan verka vara en sådan film som jag just spytt gala över. Ett kostymdrama med massor av oscar nominerade Hollywood stjärnor. Men jag kan inte hjälpa det. Jag är såld. Gangsters på 70 - talet. Led Zeppelin på soundtracket och massor av polyester. Jag kommer att köpa en biljett det är så säkert.